A múlt hónapban a Genfi Autószalonon a Bugatti bemutatta a Veyron 16.4 Bleu Centenaire-t. A modell a márka fennállásnak 100. születésnapjára készült. A Bugatti vezetője, Franz-Josef Paefgen akkor elárulta, hogy az idei centenáriumi évben még további meglepetésre számíthatnak a márka rajongói.

Ha hihetünk a Motorpassion információinak a meglepetés négy különleges modell képében érkezik, melyeket a holnap kezdődő Concorso d’Eleganza Villa d’Este kiállításon tárnak a nagyközönség elé.

Ezek az autók egy-egy versenyzőnek állítanak emléket, akik a gyártó autóját használták még a II. világháború előtt. Így készül egy autó Jean-Pierre Wimille (Franciaország, 1908-1949), Achille Varzi (Olaszország, 1904-1948), Malcolm Campbell (Anglia, 1885-1949) és Hermann Zu Leiningen (Németország, 1901-1971) nevével.


Ahogy számos a közelmúltban bemutatott Veyron-különlegesség, műszakilag ezek a modellek is ugyanazt nyújtják. Tehát a 16 hengeres, 4 turbós motor 1001 lóerős, amivel a sportkocsi 407 km/órás végsebességre képes.

Ugyanakkor a jubileumi járművek megjelenésükben eltérnek a korábbiaktól. Miközben a modellek egyedi, az inspirációt adó versenyautók színében pompáznak az ajtókat illetve az első sárvédőket fényezetlenül hagyják rajtuk és ezeket az alumíniumelemeket magasfényűre polírozzák. Természetesen az utastér is módosul kissé, a részletek a kiállításon derülnek ki.