A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Fővárosi és Agglomerációs Polgárőr Szövetséggel és a Hungária Rendőregylettel együttműködve rendezi meg a Rendőrség Napját és a Motoros Baleset-megelőzési Napot 2009. április 25-én a Budapest XIV., Ötvenhatosok terén.

A rendezvény legfontosabb célja, hogy a motoros társadalom figyelmét felhívja a balesetek elkerülhetőségére, illetve az elméleti ismeretek gyakorlativá válásának elősegítése. Tapasztalatok szerint a segédmotoros kerékpárok vezetőinek szabálytalanságai miatt súlyos kimenetelű balesetek következnek be. A gyakori motorkerékpáros balesetek arra figyelmeztetnek, hogy vezetőik nem elég felkészültek, illetve nem választják meg helyesen a sebességet.


Motoros ügyességi verseny, kaszkadőr-show és motoros akrobatika bemutató, gyermekmotoroztatás is lesz a rendezvényen. Az eseményen a látogatók is kipróbálhatják ügyességüket rendőrségi motorkerékpárokkal. A verseny fődíja egy Suzuki UH-125 Burgman motorkerékpár a Suzuki Hungary felajánlásával.

Azok indulhatnak a versenyen, akik rendelkeznek “A” kategóriás vezetői engedéllyel, megfelelő védőfelszereléssel (sisak, stb.) és előzetesen regisztrálnak a www.hungariarendoregylet.hu honlapon, ahol a versennyel kapcsolatban még több információ található.

Az immár 19. alkalommal megrendezésre kerülő Rendőrségi Napon ugyanakkor a látogatók megismerhetik a rendőrség mindennapi munkáját,. beleshetnek a helyszínelők munkáját. Látványos bemutatót láthatnak az érdeklődők a Bevetési Főosztály és a Kutyás Alosztály munkatársaitól, valamint a gyerekek közelről megnézhetik a téren kiállított rendőrautókat, motorokat, rendőrségi hajókat.