Hivatalos videón adott kóstolót a Jaguar az új XJ-ből. A jelenleg futó 2002-ben bemutatott luxusmodell utódját 2009 július kilencedikén mutatják be Londonban.

Egyelőre csak felülről láthatjuk az autót, amiből azt a következtetést levonhatjuk, hogy négyajtós modellről van szó. Ezenfelül megkockáztatjuk, hogy a korábbi szedán helyett ezúttal egy ötajtós karosszériát rajzolt a Jaguar, amellyel harcba szállhat a hasonló formát követő Aston Martin Rapide és Porsche Panamerával. Az új XJ üvegtetővel is elérhető lesz.

V6-os dízel és V8-as benzinmotorokkal

V6-os dízel és V8-as benzinmotorokkal

V6-os dízel és V8-as benzinmotorokkal


Az autó továbbra is alumíniumvázra épül, amelyre szintén a könnyűfémből készült karosszériaelemek kerülnek, nem is akárhogy, hanem a repülőgépgyártásban alkalmazott ragasztásos eljárással. Az új XJ elérhető lesz normál illetve nyújtott tengelytávolsággal is.

Motorjai a Jaguar legújabb fejlesztésű sorozatából kerülnek ki, így az XF-ben már alkalmazott új 3,0 literes dízelek és 5,0 literes benzinesek alkotják majd a palettát.

A dízellel állítólag képes lesz 7 literes átlagfogyasztást produkálni az XJ, miközben a csúcsváltozatban a V8-as blokkot kompresszorral is ellátják, így annak teljesítménye eléri az 510 lóerőt.  

Az idei bemutató után az első autókat 2010 elején kapják meg a vevők.

Videón az új Jaguar: