A Magyar Köztársaság rendőrsége részt vesz a TISPOL “European Operation Speed” ellenőrzés végrehajtásában. 2009. április 20. és 22. között országos közlekedési ellenőrzést tart a rendőrség. Az egyenruhások a gyorshajtókat akarják kiszűrni a forgalomból. Ehhez az összes sebességmérőjét, vagyis nagyjából 150 eszközt vet be a rendőrség.

Az akció elsőszámú indoka, hogy a sebességtúllépés Magyarországon a legelterjedtebb szabálysértés és a legfőbb baleseti ok (minden harmadik e miatt történik), melynek szerepe – a biztonsági öv használata mellett – elsődleges a halálos, ill. a súlyos sérülések bekövetkezésében.

A TISPOL ellenőrzés időtartama alatt sor kerül a gépjárművek műszaki állapotának fokozott ellenőrzésére, amelyet a Nemzeti Közlekedési Hatósággal történő együttműködés jegyében hajtanak végre.

Éppen a fentiek miatt a rendőrség az elkövetkező három évben jelentősen bővíti a traffipaxok számát. Még idén 50 mobil és 200 fix sebességmérővel bővül a rendőrségi arzenál, de további 200-200 eszköz beszerzésére írt ki közbeszerzési eljárást a rendőrség 2010-re és 2011-re.