A vasárnap délután zajló több tízezres Föld Napi Critical Mass kerékpáros és babakocsis felvonulás idején az autóval közlekedőknek érdemes teljesen elkerülni Budapest belvárosát..

A belvárosi hidak közül 15 óra és 17:30 között az Erzsébet híd és a Lánchíd le lesz zárva. A főbb útvonalak közül az Andrássy út, a Rákóczi út, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Fő utca, a Krisztina körút és a Hegyalja út nem vagy csak rendkívül lassan lesz járható. A Hősök terén, a Teréz és Erzsébet körúton, a Margit hídon és a Petőfi hídon is torlódás várható.

A felvonulással járó dugókat észak-déli irányban az alsó rakpartokon, kelet-nyugati irányban az Árpád és Lágymányosi hídon lehet elkerülni. Javasolt kerülőút még az Alkotás út és a Hungária körút.

A villamosok menetidejében jelentős csúszás nem várható, de a buszok lassabban, helyenként kerülőúton járnak majd, így érdemes inkább a villamos és metróvonalakon utazni. A rendezők elsősorban a tömegközlekedés zavartalanságát igyekeznek biztosítani.

A biciklis felvonulás április 19-én, 15 órakor indul a Tabánból.
Útvonal:
Tabán – Erzsébet híd – Váci utca – Irányi utca – Ferenciek tere – Erzsébet híd – Attila út – Alagút – Lánchíd – Kossuth tér – Alkotmány utca – Bajcsy Zs. út – Andrássy út – Városliget Hossza 12 km, időtartama 2 és fél óra, 17 óra 30 perckor a szokásos bringaemeléssel zárul a Városligetben.

A felvonulás útvonalának térképe elérhető ezen a linken  
További tudnivalókat pedig itt olvashat a felvonulásról.

Nehéz lesz autózni a hétvégén 1

A felvonulás útvonala