Szavay 20. a világranglistán

Világbajnoki címet szerzett 125-ösök között

Világbajnoki címet szerzett 125-ösök között

Esélytelen, hogy a szeptemberi futamig megépüljön a sávolyi MotoGP-pálya – vélekedik Suchman Tamás, a kiemelt fejlesztésekért, ezen belül a Balatonring hatósági előkészítéséért felelős kormánybiztos.

A spanyol Sedesa vezette konzorcium a költségeket fele részt önerőből, fele részt a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott hitelből kívánta állni, azonban az ehhez szükséges hitelkérelme a mai napig nem érkezett be – árulta el a kormánybiztos.

Márpedig e nélkül nincs meg a fedezet a versenypálya szeptemberi határidőre tervezett megépítéséhez. A határidő betartásához nemcsak a hitelfelvétel ügyében kellett volna megtenni az első lépéseket, hanem a sávolyi helyszínen is, ami szintén nem történt meg.

Suchman Tamás leszögezte, a magyar fél a feltételeket biztosította, kiemelten kezelte a beruházást és teljesítette a vállalásait. Az ügynek prioritást adva, rendkívüli szigorral folytatták le a hatósági egyeztetéseket, így a pálya pár héten belül megkaphatja az építési engedélyt. Ehhez a befektető jelentős beruházása révén megépült Sávoly község csatornahálózata, és hamarosan megkötik a szerződést a tisztítómű megvalósítására is.

Suchman Tamás álláspontja szerint a gazdasági válság vezetett a beruházás elhalasztásához, amiről a spanyol fél, ígérete szerint csütörtökön, közleményben ad majd tájékoztatást.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság Magyar Nagydíjára szeptember 20-án kerülne sor a Balatonringen.
 

Forrás: MTI