Távozik a BMW-től Christopher E. Bangle, a BMW-csoport vezető formatervezője. Ő volt, aki az utóbbi két évtizedben meghatározta a BMW, a Rolls-Royce és a MINI arculatát és formáit. Ezentúl Bangle jobbkeze, Adrian van Hooydonk lesz az elsőszámú vezető, aki 2006 óta a BMW vezető formatervezője. Bangle saját tervezőirodát hoz létre, amely a hírek szerint nem kötődik majd az autókhoz.  

Bangle 1956-ban született, karrierjét az Opelnél kezdte, ahol első munkájaként a Junior tanulmányautó utasterét tervezte. 1985-től a FIAT vezető tervezője lett, többek között a Coupe is az ő nevéhez fűződik. 1992-ben ő volt az első amerikai, aki a BMW elsőszámú formatervezője lehetett, első munkája a Z9 Gran Turismo koncepcióautó volt. Később már a teljes konszern formáiért ő felelt.

Bangle új irányt mutatott a BMW-nek

Bangle új irányt mutatott a BMW-nek

Bangle új irányt mutatott a BMW-nek


Az utóbbi évek autói, így a BMW egyes, a hármas, az ötös, a hatos, a hetes, a Z3, a Z4, a Z8, az X3, az X5, az X6, az új MINI, a Rolls-Royce Phantom mind-mind magukon viselik Bangle kézjegyét, csakúgy mint a BMW motorkerékpárok.

Hooydonk (44), egyetemi tanulmányai óta a BMW-nél dolgozik, eleinte az USA-ban, később Bangle-lel együtt Münchenben. A hatos és hetes BMW kialakításánál már erősen jelen volt az általa képviselt irányvonal, de igazán a CS és a Hommage tanulmányautókon mutatta meg, miként is képzeli a BMW jövőjét.