Bár a háttértámogatást jelentő kamionjukat már 2009-es Dakar-rali elején elvesztették, de így is sikerült célba jutnia a Szalay Dakar Team autós párosának. Szalay Balázs és Bunkoczi László számos nehéz nap és néhány a zöld asztalnál történt döntés után végül a 22. helyen végzett a dél-amerikai versenyen. Ám ennek ellenére nincs idejük ünnepelni.

Tegnap a Buenos Airesbe való megérkezés után Bunkoczi László rosszul lett. A navigátornak komoly fájdalmai voltak a dereka tájékán. A csapat orvost hívott, de értesítették a Dakar főorvosát, Florance Pommeriet is. Ő a szállodába küldött egy rohamkocsit, és elintézte, hogy a Buenos Aires-i svájci magánklinikán fogadják a versenyzőt.

A 22. helyen végeztek

A 22. helyen végeztek


Számos vizsgálat (ultrahang, MR, labor) után kiderítették, hogy egy 7 mm-es kő van Bunkoczi veséjében. A magyar versenyző a kórházban töltötte az éjszakát, de sajnos reggelre sem javult az állapota, mivel a kő elindult a veséjéből. Ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy atroszkóppal műtik a követ, mert a mozgása miatt lézerrel nem tudják kezelni.

Egyelőre ennyit tudni. Amennyiben további információnk lesz Bunkoczi László hogylétéről, természetesen közöljük.