Célcsoport: a kármentes autósok

2009-re a Genertel megszünteti a kármentességi kedvezmény év közbeni visszavonhatóságát, tehát a több évig kármentes ügyfeleknek nem fog erőteljesen megugrani a díja, ha mégis saját hibás balesetet okoznak. A kármentesség elvesztésekor felvert tarifa ismétlődő kifogás volt a cég üzletpolitikájával szemben, amiről a jórészt balesetmentesen vezető autósok elcsábítása miatt mondtak le.

A direktbiztosító azonos díjakat kínál a régi és az új ügyfeleinek, ezért náluk nincs értelme a biztosítás felmondásának, majd újrakötésének ugyanott. Továbbra is azok várhatnak kedvező árszabást, akik legalább öt éve nem keveredtek saját hibás ütközésbe, balesetbe.

Díjemelés és árcsökkentés

Mindenki megnézi
Mindenki megnézi

Vége a drasztikus évközi áremelésnek

Vége a drasztikus évközi áremelésnek

Mindenki megnézi
Tábla
Elnézte?
Reméljük megúszták
Folytatódik a harc a kötelezős ügyfelekért
Kemény vasak
Tetőreklám
Jó díj jár a balesetmentes autósoknak
Beparkolt
Hátsó sor
Az orrán egyensúlyozza
Vége a drasztikus évközi áremelésnek 26
Fotó megosztása:
Jó díj jár a balesetmentes autósoknak

Jó díj jár a balesetmentes autósoknak

Jó díj jár a balesetmentes autósoknak


A generteles autósok fele 2-3% díjnövekedésre számíthat, negyedük 5-6% csökkentésre és ugyanekkora körnek kell 7-8 százalékkal többet fizetniük jövőre, ha maradnak. A konkrét árváltozás könnyen megsaccolható a kötelező biztosítások átlagdíjából, ami a cégnél jelenleg 29 500 forint/év.

A Genertel a Generali-csoport direktbiztosítója. A direktbiztosító modelljéből hiányoznak a biztosítási ügynökök, a termékek értékesítése interneten, sms-ben és telefonon történik, erősen támaszkodva a netes biztosítási alkuszcégekre.

A biztosító részesedése a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási piacon 1,63 százalék volt az idei év 3. negyedévében, a MÁV-biztosító volt ügyfeleiből 28 ezret szerzett meg az állomány felosztásakor. A biztosító az idei kötelezős kampányban 145-150 ezerre kívánja növelni jelenleg mintegy 100 ezres ügyfélszámát. A cég nyár óta kínál cascót és 2009-től a lakásbiztosításokat is felveszi a palettájára.