Olcsó casco a kötelező mellé 2 Számos kedvezménnyel és egy új szolgáltatással kíván versenybe szállni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás átkötési időszakában a Közlekedési Biztosító Egyesület (KÖBE). A már meglévő 6 (közszolgálati, polgárőr, gyermek, éves díjfizetés, alapítói, januári) kedvezménye mellé 4 újabbat vezetett be (tagsági, partner, régi előzmények, hibrid autó).

  • A tagsági kedvezmény a már meglévő ügyfeleknek szól, jutalmazva a hűséget.
  • A 2009-es évben a KÖBE partnerkedvezményére a magyarországi ipartestületek és a FUVOSZ tagjai lesznek jogosultak.
  • Akik 3 évnél hosszabb ideje fennálló szerződésüket 2009-ben a KÖBE-hez átkötik, akár 15% kedvezményben is részesülhetnek.
  • Az idén is igénybe vehető gyermekkedvezmény a 2009-ben szerződést kötőknek 20% megtakarítást jelent.
  • A környezettudatos gépjárműhasználatot a KÖBE a hibridautó-kedvezménnyel támogatja.

A KÖBE a kedvezmények mellett egy új biztosítási konstrukcióval is jelentkezik, a Lendület Start cascóval, amelyet a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjért köthetnek meg az autósok, bizonyos feltételekkel. A casco biztosítást csak az kötheti meg, aki kötelező felelősségbiztosítást (kgfb-t) is köt a KÖBE-nél.

Ez teljes körű biztosítási védelmet kínál, azaz törés, lopás, elemi és tűzkár, valamint üvegsérülés esetére is a 20%, de minimum 200 000 Ft önrésszel. Az átlagdíj 40-50 ezer forint évente.

Minden olyan 7 évesnél nem régebbi kis- és közepes kategóriájú személygépjárműre megvásárolható a biztosítás, amelynek motorteljesítménye nem több 100 kW-nál (136 LE), a hengerűrtartalmuk pedig nem haladja meg a 2000 köbcentit.