Európában már több olyan modellt is kínál a Renault, amely a Forma-1-es szereplésének közvetlen imázsát felhasználva készült. Ilyen a Megane RS F1 Team, illetve a Clio RS F1 Team. A november első hétvégéjére eső évadzáró Forma-1-es Brazil Nagydíjon újabbakkal bővíti sportos kínálatát a francia autógyár.

Ezúttal azonban a nálunk Dacia márkanév alatt forgalmazott Logan és Sandero modellt vették kezelésbe. Szó sincs a fenti modellekre jellemző komoly teljesítményről, hiszen “csak” 1,6-os benzinmotor kerül a járművekbe, amelyek viszont a helyi viszonyoknak megfelelően a benzin mellett alkohollal is üzemeltethetőek.


A 107-112 lóerős járművek azonban mutatósak. Nemcsak a különleges sárga fényezésük és azzal kontrasztot alkotó antracit betétek miatt feltűnőek, de a sportmodellekért felelős Renault Sport tervezői látványos spoilerekkel is felruházták azokat. Nem hiányoznak a könnyűfém felnik sem.

Szépen lassan kell velük menni, hogy mindenki lássa, viszont egy piros lámpánál kialakuló alkalmi gyorsulási versenyre nem igazán nyerő választás.