Visszakapjuk az alsó rakpartot 2 November első napjaitól ismét lehet majd autóval közlekedni a Budai alsó rakpart a Margit hídtól az Erzsébet hídig tartó három kilométeres szakaszán. Egyelőre csak a déli irányba és még a régi útburkolaton lehet autózni, mivel az új útpályát tavasszal készítik el.

A Petőfi híd és az Erzsébet híd közötti mintegy 1,2 kilométeres szakaszon az év végéig tartanak majd a munkák. A tervek szerint ezen a szakaszon jövő év januárjától lehet a korábban megszokott módon autózni.   

A budai főgyűjtőcsatornát tavasz óta építik az alsó rakparton, ha elkészül, a csepeli központi szennyvíztisztítóban a fővárosban keletkező szennyvíz mintegy 95 százalékát tudják biológiai úton semlegesíteni. A hét kilométeres csatorna építése ütemterv szerint zajlik. A csaknem 35 millió eurós beruházással várhatóan jövő év augusztusára készül el a kivitelező.

A Margit hídtól északra lévő rakparti szakaszon jelenleg a Főgáz csőkiváltást végez. A Margit híd környezetében pedig zajlanak a rakpartszélesítés és az új támfal előkészítési munkálatai.
   
Forrás: MTI