Szeptember 16-án átadják az M0-s keleti részét. Ahogy többen mi is nagy reményekkel várjuk, bízva abban, hogy ettől jelentősen csökken a teherautó-forgalom a Hungária körúton, csökkentve a szinte állandósult torlódásokat Budapesten.

A főpolgármesteri hivatal közlekedési osztályának vezetője szerint azonban nem lesz jobb a budapesti utakon az M0-s új szakaszának átadása után.”Egy kicsit jobb lesz, de messze nem olyan, mint amire sokan számítanak” – mondta az RTL Híradónak.  Az osztályvezető szerint Budapest útjai annyira telítettek, hogy ezen az elkerülő nem fog sokat javítani. Januártól ráadásul a folyamatos útfelújítások mellett a Margit hidat is lezárják, ami további dugókat okozhat.


A tervek szerint még idén – a Megyeri híd átadása után – megkezdődik a Margit híd rekonstrukciója, az átkelőt azonban csak januártól zárják le. A felújítás ideje alatt a tömegközlekedési járművek és a gyalogosok továbbra is használhatják a hidat, viszont a gépkocsiforgalom nem. A tervek szerint 2010 májusára készülnek el vele. Jelenleg a Szabadság híd is le van zárva.
 
Az 1876-ban felavatott Margit híd rekonstrukciója 13,3 milliárd forintba kerül, ebből az átkelő új járda- és útburkolatot, korlátokat, díszkivilágítást kap.

Forrás: Független Hírügynökség