Audi A4 Test Drive Challenge néven új játékot készített a német autógyártó, amelyet speciálisan az iPhone-ra találtak ki.  A cél a legjobb idő elérése a háromkörös versenyekben, amelyeket öt különböző pályán tehetünk meg. Láthatjuk a legjobb kör- és legjobb pályaidőt, körszámlálót, lehetőség van az állás mentésére, a sebességet mérföld/órában jelzi ki.

A pici A4 irányításához magát a telefont használjuk kormányként, az iPhone-t jobbra-balra forgatva manőverezhetünk az Audival. A sebességváltást, gázadást és fékezést a kijelző jobb és bal oldalán található két gomb érintésével oldhatjuk meg. Fékezéskor az autó valósághűen reagál.


Felül- és statikus nézetből láthatjuk az autót, ami kissé talán idejétmúlt, de egyesek szerint a remek grafika kárpótol a 3D hiányáért. Mindenesetre a felhasználók csak 2,5 csillagot adtak a játéknak a lehetséges ötből.

A reklámjáték ugyanis ingyen letölthető az Applestore-ban, ami érthető, hiszen az Audi nem titkolt célja minél több amerikai vevő megnyerése. Márpedig az autógyár-óriás elképzelése szerint az iPhone-tulajdonosok képezhetik a tengerentúli célcsoport magját, mivel ? ahogy Scott Keogh, az Audi America marketingigazgatója fogalmazott: “az iPhone-tulajdonosok intelligens, kifinomult és technológiai újdonságok irányt nyitott emberek”.

Forrás: PDAMánia