Nagy reményeket fűz a General Motors a Vectra-utódhoz, az Opel Insigniához. A gyáriak szerint az autó minden szempontból előrelépes lesz a Vectrához képest, így a kívül-belül gyökeresen átalakult középkategóriás számításaik szerint jól hoz majd a konyhára.

A londoni bemutató után – ahol leleplezték a négy- illetve ötajtós változatot – már azt is tudni, hogyan fog mutatni a

Februárban jön a kombi Vectra-utód 1
Nagy reményeket fűznek hozzá


kombi Insignia. A Sport Tourer néven futó formás kombiról kijöttek a gyári fotók, a hivatalos bemutatóra pedig már csak októberig, a Párizsi Autószalonig kell várni.

Mark Adams, a GM európai dizájnközpontjának vezetője szerint, a Sports Tourer nem csak egy limuzin kombiváltozata, hanem egy önálló modell, ami ráadásul a B-oszlop után teljesen eltér a rövidebb Insigniától.

A formás, gömbölyű hátsóval megáldott Vectra-utódról egyelőre kevés konkrétum ismert, de annyi biztos, hogy nagyjából 8 centiméterrel lett hosszabb a már bemutatott négy- illetve ötajtós verziónál. A kétliteres és 2,8-as turbómotorhoz lesz majd összkerékhajtás is, és az Insignia motorpalettája két újabb motorral is kiegészül.

Az egyik egy 1,6 literes benzinmotor lesz 180 lóerővel, a másik pedig egy hathengeres dízel, temérdek nyomatékkal és 260 lóerős teljesítménnyel. A többi motor marad, így lesz további három dízel (110-160LE), és négy benzines is (115-260 LE).