Véres, tragédiákat bemutató fotók jelentek meg a Nyugati téri aluljáróban. Dr. Bencze József országos rendőrfőkapitány 2008. július 16-án megnyitotta a “Tiszta fejjel” kampány diszkóbalesetekkel kapcsolatban rendezett kiállítását. Az elrettenő akciósorozat célja, hogy csökkentsék a drog és alkohol hatása alatt történő balesetek számát.

2003-hoz képest 11 százalékkal nőtt ugyanis az ittas vezetések száma, naponta 40 ittas vezetőt érnek tetten a rendőrök, de nőtt a kábítószer hatása alatt vezetők száma is. Évente körülbelül kétszázan szenvednek diszkóbalesetet. Ezek azok az esetek, amelyek péntek vagy szombat este valamilyen szórakozóhelyről hazafelé tartva történnek, amikor a fiatalok bódult, esetenként csak a zenétől felpörgetett állapotban szenvednek balesetet.


Az egyik plakáton fiatalok mesélnek arról, hogy túléltek egy balesetet. Egy másikon arról számolnak be, hogy ismerősük, barátjuk ivott a szórakozóhelyen, ennek ellenére utána kocsiba szállt, egy fának hajtott és ma tolószékben ül. A harmadik táblán motoros balesetekről készült fotók láthatók, de az elrettentő baleseti statisztikákat is feltüntették.

A rendőrség célja, hogy minél többen lássák a plakátokat, vegyenek magukhoz szórólapokat és okuljanak az elrettentő példákból – mondta a kiállítás megnyitóján Bencze József országos rendőrfőkapitány. A kiállítás három napon át látható a Nyugati téri aluljáróban, utána Kecskeméten mutatják be, majd minden megyében kiállítják, többnyire a megyeszékhelyeken. A kampányt közéleti személyiségek is támogatják.

Forrás: MTI
Fotó: Zsaru Magazin