Lenyomta a Mercedest a Volkswagen 1
Lenyomta a Mercedest a Volkswagen 2

Lenyomta a Mercedest a Volkswagen

Lenyomta a Mercedest a Volkswagen

Lenyomta a Mercedest a Volkswagen 5
Lenyomta a Mercedest a Volkswagen 6
Fotó megosztása:
Lenyomta a Mercedest a Volkswagen 7Évek óta a Daimler (Mercedes, Smart, Maybach) vezette az 500 legjelentősebb német céget felsoroló listát, ám a Chrysler – a vállalat amerikai részlegének – értékesítése óta a stuttgarti cég autóeladásaiból nem folyik be elegendő összeg az élvonal megőrzéséhez.

Ennek megfelelően az első helyet a legnagyobb európai autógyár, a Volkswagen szerezte meg. A Volkswagen mellett az Audi, a Škoda, a SEAT, a Bentley és a Lamborghini márkákat is birtokló wolfsburgi konszern évi forgalma megközelíti a 109 milliárd eurót. Rajta kívül egyetlen más német cég sem tud 100 milliárd eurónál magasabb éves büdzsét felmutatni.

A második helyre a Daimler került, míg a harmadik a sorban a Siemens lett, annak ellenére, hogy a müncheni központú konszern tekintélyét az évek óta húzódó botrány tépázza.

A legtöbb alkalmazottat foglalkoztató német cég a Posta, a maga közel félmillió dolgozójával, a második helyen már évek óta a Siemens áll, míg a harmadik helyre, 329 ezer alkalmazottjával a Volkswagen került.

Forrás: Inforádió