Jelenleg Dacia márkanév alatt a Logan különféle (szedán, kombi, pickup, van) változatait lehet kapni. Amellett, hogy hamarosan megújul a Logan, megkezdődik a Sandero értékesítése is. Ám ezzel koránt sincs vége az új Daciák sorának, hiszen hivatalosan is elismerték, hogy szabadidő-autót is készülnek piacra dobni.

Most azonban egy további modellről szivárogtak ki hírek, sőt már kémfotó is van róla. Az új szedán a Logannál nagyobb méretben készül és a Sandero formajegyeit örökli. Ezt a kémfotók is megerősítik, számos elem nagyon hasonló az új ötajtós Dacián láthatókhoz.

Új limuzin a Daciától 1
Új limuzin a Daciától 2

Új limuzin a Daciától

Új limuzin a Daciától

Új limuzin a Daciától 6
Új limuzin a Daciától 7
Új limuzin a Daciától 8
Fotó megosztása:
Új limuzin a Daciától 9


A költséghatékony gyártás érdekében a “Sandero limuzin” is a Logan padlólemezét örökli, de nem a lépcsőshátúét, hanem az MCV-hez (kombi) használt hosszítottat. A majd 2,6 méteres tengelytávolsággal már kényelmes utasteret kínálhat az autó, miközben teljes hossza körülbelül 30-50 centivel haladja meg a 4 méteres Sanderóét.

A pletykák szerint később ötajtós és kombi karosszériával is piacra kerül az autó, utóbbi még nyúlánkabb kasztnit kap, ami biztosítja a hatalmas csomagtartót. Állítólag már idén láthatunk hivatalos forrásból is valamit az új modellről, de az értékesítése csak 2009-ben kezdődik meg. A kocsi gyártása a Renault törökországi gyárában folyik majd.