15 hónapra zárják le a Margit hidat 1
15 hónapra zárják le a Margit hidat 2

15 hónapra zárják le a Margit hidat

15 hónapra zárják le a Margit hidat

15 hónapra zárják le a Margit hidat 14
15 hónapra zárják le a Margit hidat 15
15 hónapra zárják le a Margit hidat 16
15 hónapra zárják le a Margit hidat 17
15 hónapra zárják le a Margit hidat 18
15 hónapra zárják le a Margit hidat 19
15 hónapra zárják le a Margit hidat 20
15 hónapra zárják le a Margit hidat 21
15 hónapra zárják le a Margit hidat 22
15 hónapra zárják le a Margit hidat 23
15 hónapra zárják le a Margit hidat 24
Fotó megosztása:
Kisebb szabályozási “bakik” még hátráltatják a Margit híd régóta esedékes komplett felújításának kezdetét, de várhatóan őszre minden akadály elhárul, és megkezdődhet a munka – írja a Népszava.

A múlt héten dr. Láng Zsolt II. kerületi polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy nem engedélyezhető az átkelő rekonstrukciójának megkezdése. A felújítással ugyanis a hídra vezető utak szélesítését is elvégeznék, csakhogy az útszélesítés tervét a szintén a főváros által készített Szabályozási Kerettervből (FSZKT) kihagyták. A problémát tisztázták az érintettek, a lap úgy tudja, hamarosan aláírják a szerződést, így nincs akadálya, hogy októberben elkezdődjön a munka.

Az eredetileg 1876-ban felavatott híd rekonstrukciója 13,3 milliárd forintba kerül, ebből az átkelő új járda- és útburkolatot, korlátokat, díszkivilágítást kap. A műemléki jelleg hangsúlyozásáért korhű díszkő burkolatot, kandelábereket, korlátokat, díszítőelemeket és szobrokat használnak majd.

A rekonstrukció ideje alatt a tömegközlekedési járművek és a gyalogosok továbbra is használhatják a hidat, viszont a gépkocsiforgalom 2009. januárjától nem. A tervek szerint 2010. májusában adják vissza a forgalomnak a hidat, azaz a korábban hallott egy évnél is hosszabb ideig lehet lezárva Budapest egyik legforgalmasabb átkelője.

Forrás: Népszava