A mai nap egy komoly kihívóval kevesebbre virradt a Közép-Európa Rali motorosainál. A tegnapig az összetettben második helyen álló szlovák Jaroslav Katrinak – 36 társával együtt – egyórás büntetést kapott, amiért a tegnapi második szakaszban kihagytak egy ellenörzőpontot. Ha ez a büntetés nem lett volna elég, a KTM pilótáját még további tíz perccel sújtották, amiért nem megfelelő gumit használt. Ezzel ki is esett az igazi versenyből, jelenleg a 34. helyen áll.

A mai két szakasz után is a francia David Casteu maradt az élen, az egyiket meg is nyerte. Előnye a másodikká előlépett chilei, Francisco Lopez előtt bő négy és fél perc az összetettben. A Dakar-bajnok Cyril Despres mai teljesítménye (egy 4. és egy 14. hely) után összetettben már csak a negyedik Alain Duclos mögött.

Szabó biztosította a teljes magyar sikert

Szabó biztosította a teljes magyar sikert

Szabó biztosította a teljes magyar sikert


Bár az élen nem történt változás a quadoknál, továbbra is Hubert Deltrieu (Polaris) vezet 43 perc 26 másodperccel, nekünk mégis van okunk az örömre, ugyanis mindkét szakaszt hazai versenyző nyerte. A délelőtti 157 kilométeres etapon Németh Norbert, míg a délutáni szakaszon Szabó László – mindketten bombardier-sek – győzedelmeskedett. Összetettben a 11. és 13. helyen állnak, míg a polarisos Mészöly Tamás a 9.

Kép: Tereprali.hu