Az első naphoz hasonlóan a Közép-Európa Rali mezőnye ma is Dabas környékén versenyzett, könnyebb terepen a romániai hó, és sár után. A motorosok között biztonsági versenyzése (mindkét szakaszon 4. lett) ellenére is még mindig a KTM-s David Casteu vezet, de a Dakar-bajnok, Cyril Despres és de a szlovák Jaroslav Katrinak hamarosan utolérik, ha nem vigyáz. Ma mindketten egy-egy szakaszt nyertek, a napot a francia zárta a legjobbként.

“Délelőtt ugyanaz a szakasz volt, mint vasárnap, csak az ellenkező irányban. Elégedett vagyok, mert 30 másodperccel gyorsabban teljesítettem, mint első alkalommal, és a vezetőn is hoztam két percet 60 kilométeren, ami jó. Persze van még mit behoznom, de jól érzem magam” – mondta Despres az első szakaszt követően.

Casteu komótosan védi a helyét

Casteu komótosan védi a helyét

Casteu komótosan védi a helyét


Míg a quadosoknál az addig vezető román Razvan Irimescu balesete miatt – csuklósérüléssel szállították kórházba – az élen francia Hubert Deltrieu kényelmes előnnyel állt az élre, addig a magyar részvevők hátrébb csúsztak. Bár a mai első szakaszon a bombardier-s Szabó László és a polarisos Mészöly Tamás a 3-4. helyen végzett, az összesítésben csak a 11-12. helyen állnak.