Ahogy a Közép-Európa Rali első napján, úgy ma is érinthetetlen volt a Volkswagen Dabas környékén, legalábbis ami az első szakaszt illeti. Egyedül a hummeres Robby Gordon tudott befurakodni a német márka autói közé. A legjobb a dél-afrikai De Villiers volt, de a fiatal Depping is jól ment megint. Gordon Hummerja mögött a veterán Carlos Sainz lett a negyedik.

Délután már a BMW és a Volkswagen rajzolt sormintát, az X-Raid katari versenyzője, Nasser Al Attiyah második szakaszgyőzelmét aratta a viadalon. Őt a VW-s Sainz, majd egy újabb BMW-s, a francia Chicherit követte, a délelőtti győző, De Villiers pedig a negyedik időt autózta.

A VW-sek erősek, de még Peterhansel az első

A VW-sek erősek, de még Peterhansel az első

A VW-sek erősek, de még Peterhansel az első


Összesítésben továbbra is Stephane Peterhansel vezet a Mitsubishivel, de előnye nem egész két perc  De Villiers, és majdnem pontosan annyi Dieter Depping előtt.

A kamionosok Schumacherje, a holland Hans Stacy továbbra is mindent visz – ma is mindkét szakaszt megnyerte. A MAN-os versenyző előnye összesítésben 16 perc a második helyezett honfitárs, a Ginaffal versenyző Van Ginkel előtt, a cseh Ales Loprais pedig 37 perces hátrányban van, így a őt a második helyhez is inkább csak a szerencse segítheti hozzá a jelenlegi állás szerint.

Robby Gordon a 4. napon:

Find more videos like this on Robby's upRising

Autós top10 – negyedik nap, 04.23.

#PilótaCsapatIdő
 1. Peterhansel
 Cotrett
 Mitsubishi 0:00:00
 2. De Villiers
 Von Zitzewitz
 Volkswagen +0:01:44
 3. Depping
 Gottschalk
 Volkswagen +0:02:01
 4. Al Attiyah
 Thörner
 BMW +0:03:35
 5. Sainz
 Perin
 Volkswagen +0:03:54
 6. Alphand
 Picard
 Mitsubishi +0:04:24
 7. Roma
 Cruz Senra
 Mitsubishi +0:04:53
 8. Gordon
 Grider
 Hummer +0:07:05
 9. Souza
 Schultz
 Volkswagen  +0:17:28
 10. Saby
 Guehennec
 BMW +0:25:47