20 literes motorja lenne

A  Hot Wheels 40. születésnapjára tervezői pályázatot hirdetett, amelyre a Lotus, a Chevrolet, a Ford, a Mitsubishi, a Dodge és a Honda  szakemberei adtak be munkákat. A tervek alapján a játékgyártó el is készít egy 6+1-es (a hetedik a Hot Wheels saját, HW40-es modellje) jubileumi sorozatot.

A Honda dizájnereinek a Honda Racer megtervezésénél csak annyit kellett figyelembe venniük, hogy a modell ráférjen majd a versenypályára, és alkalmas legyen arra, hogy hurokban fejjel lefelé is tudjon menni. Ezen kívül teljesen szabad kezet kaptak, így igyekeztek megalkotni a végső versenyautót.

A színével a Honda hatvanas évekbeli F1-es szereplése előtt tisztelgő Racer formáját a márka H logója inspirálta. Az vezető és az utas két külön gondolában ül egymás mellett, míg a H két felső szára a versenyautó motorját fogja közre. A motornál a tervezők igazán szabadjára engedték a fantáziájukat, a V10-es erőforrás a valóságban hengerenként 2, azaz összesen 20 literes lenne.

A tavaly októberben leleplezett 1:5 arányú modell után a valódi játékautó, most az 1:64 arányú Hot Wheels Honda is piacra kerül, sajnos csak az USA-ban.