Köves, havas, sáros szakaszokkal fogadta Románia a Közép-Európa Rali mezőnyét a viadal második napján. A Nagybánya környékén lezajlott két szelektív szakaszból a másodikon a szervezők ki is hagytak egy részt, mert járhatatlannak bizonyult.

Az autósoknál nagyon erős a verseny, mindegyik szakaszt más versenyző nyerte. Carlos Sainz tegnapi elsősége után ma előbb a mitsubishis Stéphane Peterhansel, majd a második szakaszon a BMW becsületét mentve a katari Al Attiyah volt a leggyorsabb. Stabilan teljesít a Race Touareggel a fiatal német, Dieter Deppin, így az összesítettben Peterhansel és Sainz mögött a harmadik helyre jött fel. Ők hárman fél percen belül állnak.

Romániában nem ment jól a hummeres Robby Gordonnak, az amerikai az első szakaszon csak a 11. lett, így a délutáni negyedik hely ellenére is csak a 7. pozícióba került az összesítettben. A VW-Mitsubishi csatába az utóbbi oldalon erős küzdő lehet még Luc Alphand is, ő mai 3. és 5. helyezése után ott van az élmezőnyben.


A kamionosoknál valahogy nincs igazi verseny, a holland Hans Stacy 12 perces előnnyel vezet MAN-jával, úgy, hogy eddig minden szakaszt ő vitt el. Persze elég egy defekt, vagy bármilyen más műszaki probléma, és az előny semmivé foszlik, eddig azonban mindenképp ő látszik a legerősebbnek. Mögötte összesítettben a szintén MAN-nal versenyző német Franz Echter áll, míg a tatrás cseh, Ales Loprais egy defekt miatt csúnyán lemaradt – bő fél órás hátránnyal a 13. helyen tanyázik.

Robby Gordon belső felvétele a szakaszról: