Új helyre költöznek a Fővárosi Állat- és Növénykert szélesszájú orrszarvúi. Lulu, Easyboy és Layla normál esetben elbódítás után daru segítségével jutna új lakhelyére. Most azonban az állatkerti szakemberek igyekeznek elkerülni az altatást, mivel a költöztetésre váró állatok között egy vemhes nőstény is akad. Ezért a régi és az új férőhelyet a költözés idejére különleges folyosóval kötik össze.

A két tonnát meghaladó felnőtt állatok, illetve a tavaly született, 900 kg-os “kicsi” költöztetéséhez spéci folyosó kell, amelynek kialakításában az Állami Autópálya Kezelő Zrt. segített. A 120 méteres átkelőt autópályáknál használt 50 darab, egyenként három és fél tonna súlyú beton elválasztó elemekből alakítják ki.

Várhatóan a hét második felében kezdik meg az állatkert munkatársai a három állat átszoktatását az új férőhelyre. A szakemberek arra számítanak, hogy ez a folyamat akár néhány napig is eltarthat, és kevésbé valószínű, hogy az állatok egyből átszaladnak a számukra még új, ismeretlen területre.