Terézváros, Erzsébetváros és Józsefváros polgármesterei rendhagyó takarítógép-versenyen mérték ma össze erejüket. Az ötödik kerületet vezető Rogán Antal – állítólag őt is meghívták – áldhatja a szerencséjét, hogy a mai napra akadt más elfoglaltsága, így kihagyhatta a furcsa vetélkedőt.

Közeleg a rajt

Közeleg a rajt


Már a rendezvény előtti percekben is tisztán látszott, hogy itt bizony nem lesz érdemi munka. Se papírfecnik, se tányérnyi kutyagumik nem voltak a környéken. Úgy látszik, az utcában felsorakozott, láthatósági mellénybe burkolózott hadseregnyi ember már jó előre megtisztította a környéket. Leküzdendő kosz helyett így csak egy-egy kört teljesített a három induló a kitűzött pályán.

A futam

Az időmérés teljesen felesleges lett volna, nem a tizedmásodpercek döntöttek. Hunvald György szerintünk egész éjszakáját a pályán töltötte és a megfelelő íveket rajzolgatta a díszkőre, mert hihetetlen rutinnal vette a kanyarokat és a bójákkal sem gyűlt meg a baja. Úgy hasított a tűzpiros locsolóautóval, mintha világéletében erre a pályára készült volna. Csécsei Béla a VIII. kerületnek megszerezte az ezüstöt, szintén ügyesen hajtotta a kis járművet. Ő is gyanús, hogy nem először csinál ilyet, de az is elképzelhető, hogy a start előtti néhány perces eligazításon szívta magába a szükséges tudást.

Most nyomok egy kézifékest, jó?

Most nyomok egy kézifékest, jó?


A dobogó harmadik fokára Verók István hághatott volna fel, ha lett volna ilyen készség a környéken. Ő az esélytelenek nyugalmával döcögött végig a girbegurba pályán. Mentségére legyen mondva, hogy megtréfálta a technika, a kis járgány nem volt hajlandó még padlógázzal sem átlépni a lélektani 2 km/órás csúcssebességet. Így tényleg nehéz lett volna lenyomni a cimborákat. Bár az is lehet, hogy házigazdaként hagyta a vendégeket nyerni.

Rendhagyó versenyüknek volt ám nemes célja is, a lakosság figyelmének felhívása a köztisztaság fontosságára. Szóval tessék a kis kedvenc után összeszedni a kutyagumit az aszfaltról!