Kiszervezné a kerékbilincsekkel kapcsolatos fel- és leszerelési munkákat a terézvárosi önkormányzat – tudta meg a Napi Gazdaság.  Az erről szóló közbeszerzési felhívást a napokban tették közzé, ajánlatot május 5-ig lehet benyújtani.

A tevékenységhez már most kapcsolódik magáncég, a Centrum Parkoló Kft biztosítja ugyanis a bilincseléshez szükséges eszközöket, a kerékbilincseket és az autókat. A közterület-felügyeletnél jelenleg öten foglalkoznak kerékbilincsek fel- és leszerelésével. A kiszervezés után továbbra is a felügyelet látja el a bírságolási feladatokat, vagyis alkalmazottai lépnek fel a jogsértést elkövetőkkel szemben, szabják ki a helyszíni bírságokat, kezdeményezik a feljelentéseket.

A közbeszerzési felhívás szerint a pályázóknak rendelkezniük kell legalább száz kerékbilinccsel, GPS-rendszerrel, digitális fényképezővel illetve az önkormányzat bilincselési tapasztalatot is elvár: legalább ötezer bilincs fel- és leszerelését. A nyertes várhatóan 19 ezer bilincselést végez majd el a pályázat másfél éves  időszaka alatt.

Forrás: Napi Gazdaság