Eddig közel 300 ezer vevőhöz találta meg az utat a Mercedes-Benz ML második generációja. Hogy ez a szám még több legyen, a német gyártó kissé felfrissítette a 2005-ben leleplezett szabadidő-autót.

Persze csak kisebb módosításokról van szó, így megújultak a lökhárítók, a hűtőmaszk és a lámpák, hátul alatt felárért már LED-ek is villoghatnak. Belül elsősorban az anyagminőség javítására fokuszáltak. Újdonság a kétszínű bőrborítás és a négyküllős kormánykerék sem szerepelt eddig.

Kétszínű bőr belsővel is lehet

Kétszínű bőr belsővel is lehet


Bekerült az ML szériafelszereltségébe a Pre-Safe baleset-megelőzési, a Neck-pro ostorcsapás-jellegű nyaksérülés elleni védelmi rendszer is, de nem hiányzik a cég továbbfejlesztett integrált információs rendszere sem, amely a hifi- és más fedélzeti rendszerek vezérlését fogja össze és teszi egyszerűbbé.  

Nem változott az ML motorkínálata, két benzines és három dízelmotorral kapható az autó, 190 és 388 lóerős teljesítményszint között. A fejlesztéseknek köszönhetően azonban az összkerékhajtású járművek átlagosan 0,4 liter üzemanyaggal kevesebbet fogyasztanak.

Persze továbbra is elérhető az AMG változat is, amelyben a 6,2-es blokk 510 lóerőre képes. A szintén megújult külsőbe bújtatott járgány sokkal inkább tűnik sportkocsinak, mint terepjárónak, hiszen 5 másodperc alatt képes 100-ra gyorsulni, és csak az elektronika állítja meg 250 km/óránál. Ehhez a kivitelhez szériában 20 colos felni jár, míg a többi modell esetében lehetőség van kisebb keréktárcsák alkalmazására is.