Bemutatta pilótáit a Ferrari hivatalos forgalmazója, a Warm Up Kft. A tavalyi egy versenyautó helyett idén négy magyar érdekeltségű F430-as lesz a 15 éves Ferrari Challenge kupasorozatban, két magyar és két olasz pilótával. Az egyik hazai versenyző a már tavaly is induló Jánosi Sándor lesz, a másik Válint Tibor, aki egy lelkes, új


versenyző.

A négy, szériaközeli Ferrariból három az európai versenysorozatban, egy pedig az olasz bajnokságban fog rajthoz állni. A négy autóból egyelőre kettő készült el, a másik kettőt a március 28-ai olaszországi szezonnyitóig kell legkésőbb működőképes állapotba hozni.

Az F430 Challenge versenyautók kissé áthangolt, de szériamotorral és -váltóval indulnak a versenyeken. Az ajtók és a szélvédő műanyagból készült, így a bukócső ellenére is kisebb az autó súlya, mint a sima utcainak. A verseny-Ferrarik eltérő műszerfalat, új kipufogórendszert és kerámia féktárcsákat kapnak.

Az idei futamsorozat kellemes meglepetése, hogy most először lesz magyarországi állomás is. Augusztus 29-31 között érkezik a népes Ferrari-mezőny a Hungaroringre, ahol ha minden igaz, ezután kétévente fognak összecsapni a pilóták.