Aki tömegközlekedéssel utazik, átlagosan 8,3 perccel többet gyalogol – azaz kb. 25-39 kilokalóriával többet éget el -, mint az autósok – derül ki egy az Egyesült Államokban elvégzett kutatásból.

Az átlagos amerikai minden nap beül az autójába, elhajt a munkahelyére, ahol manapság csak a számítógép előtt ül, aztán hazautazik és leül a tv-készülék elé. (Ez ismerős nem?) Ha naponta minden amerikai 100 kilokalóriával többet égetne el mozgás közben, ez az amerikai kutatók számításai szerint a népesség 90 százalékában megállítaná az elhízás járványos növekedését.

Ezzel pedig anyagilag is jól járna az egyén, hiszen a kövérség orvosi költségeinek megtakarításával átlagosan 5500 dollárral (kb. 950 ezer Ft) lenne vagyonosabb.

A New York körüli lakónegyedekben az ott élők testsúlya fordítottan arányos azzal, hogy milyen sűrűn vannak abban a városrészben a tömegközlekedés megállói: ahol nagyobb a megállók közötti távolság, ott a környék lakóinak testsúlya kisebb. Atlantában ehhez hasonlóan az ott lakók testtömegindexe annál nagyobb volt, minél több időt töltöttek az autóban és kevesebb, ha többet gyalogoltak.

Forrás: MTI