Magyarország és Románia a helyszín

Magyarország és Románia a helyszín

A Dakar-veterán Szalay Balázs, a ralit szervező Amaury Sport Organisation (ASO) kelet-európai képviselője az MTI-nek elmondta, hogy a szervezet megbízottai jövő héten Budapesten tárgyalnak majd.

“A megbeszéléseken szó lesz arról, hogy még az idén, az ASO szervezésében Magyarországon rendeznének meg egy nagyszabású nemzetközi tereprali-viadalt, amely – ha lehet így fogalmazni – a sajnálatosan elmaradt Dakar 2008-at pótolná. A tárgyaláson természetesen szóba kerül a Dakar jövője, és az is, hogy milyen kárpótlásban lehetne részesíteni az elmaradt viadal résztvevőit”- nyilatkozta Szalay.

A dpa német hírügynökség értesülése szerint jövőre Dél-Amerikában rendeznék meg a Dakart, a lebonyolításban több ország – Argentína, Chile és Brazília – is érdekelt. A döntés – az MTI információja szerint – egy hét múlva Budapesten születik meg. Szalay Balázs sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta ezt a hírt.

A dél-amerikai ralinak azonban kisebb a valószínűsége, mint egy európai – akár budapesti ? rajtnak, hiszen a résztvevők túlnyomó többsége az öreg kontinens szülötte, ezért komoly logisztikai mutatvány kellene a több száz jármű átszállításához, és akkor még nem is említettük, hogy a Dakar törzsközönsége szintén európai, akik így az időeltolódás miatt mindig fél napos elmaradással kaphatnák meg híradagjukat.

Forrás: MTI