Szalayék tízmilliókat buktak (Kép forrása: dakar.hu)

Szalayék tízmilliókat buktak (Kép forrása: dakar.hu)

“Sajnálom, hogy a politika beleszól a versenybe, és hihetetlenül csalódott vagyok, hogy nem versenyezhetek Viszont egyetértek a rendezők azon döntésével, hogy nem rendezik meg a versenyt, mert ha egy kicsit is fennáll a fenyegetettség veszélye, akkor ez az egyetlen helyes döntés. A jövőről egyelőre korai lenne beszélni, elképzelhető, hogy még az idén rendeznek egy másik versenyt, de az biztos, hogy jövő januárban ismét megszervezik a Dakart” – mondta a verseny törlését követően Szalay.

A magyar Dakar-veterán az Inforádiónak azt is elmondta, hogy több versenyző sírt a hír hallatán, volt, aki az összes spórolt pénzét a felkészülésre fordította – a Szalay Dakar Teamet is több tízmillió forintos veszteség érte. Szalay perek sorát jósolja, de figyelmeztet, hogy a szervezők biztosan jó okkal vállalták a súlyos döntés meghozását.

Szalay Balázs, aki a Dakart szervező ASO kelet-európai képviselője is, hangsúlyozta: a döntés végleges, szombat reggel az egész csapat indul haza, a kamionok “lábon”, ők pedig most keresnek szabad repülőjegyet.

Forrás: Dakar.hu/Inforádió