Régi-új taggal bővül a Peugeot kínálata, 2008-ra ugyanis teljesen megújul a Partner. Újdonság, hogy a jövőben a modell teherautó-változatát hívják csak így, a személyautó-kivitel az Experthez hasonlóan itt is Tepee utónevet kapott. Ezenkívül Tepee Outdoor néven egy szabadidő-autós változat is piacra kerül.

Természetesen az autó ezúttal sem önállóan született, hanem a Citroën Berlingóval közösen. A lényeg – így a felépítés, futómű és motorok – ugyanaz, csak itt egy kissé peugeot-sra igazítva.

Elődjéhez képest nagyobb, tágasabb karosszériát kapott, amely sokkal gömbölydedebb, ez nemcsak az aerodinamikának tesz jót, de személyautósabb is tőle. Összességében 24 centivel bővült, azaz 4,38 méter hosszú, 850 kilogrammnyi terhelhetőséggel.

Alaphelyzetben  a teherautó-változat raktere 1,8 méter hosszú, s így 3,3 köbméteres hely jut az árunak, de a Multi-Flex elnevezésűben a jobb első ülés lehajtásával további 400 liternyi csomagtérhez jutunk. Ebben a kialakításban akár 3 méteres tárgyak is szállíthatók.


Igazi újdonság a kis kategóriás áruszállítóknál, hogy előre, felárért háromszemélyes üléssor is rendelhető. A személyautó is megkapja a teherautó praktikus tolóajtóit, amelyek mögött három különálló ülés kapott helyet. Állítólag a korábbinál szebb és csendesebb belsőt nyújtanak a vevőknek.

Egyelőre nem lehet pontos műszaki adatokat tudni a Partnerről, csupán annyit árultak el, hogy a 308-os motorjait örökli meg. Így az 1,4-es, 1,6-os benzinmotorok mellett 1,6-os és esetleg 2,0 literes dízelre lehet számítani.

Igazán hosszú ideig volt a piacon a jelenlegi Partner, hiszen 1996-ban mutatták be, sőt az új modell 2008 második felében történő bemutatása után sem építik le, egyes piacokon Partner Origin néven folytatják az értékesítését. Miután nemrég bemutatkozott a Bipper és az új Partner is, így 2,5 és 17 m3 között sokféle változat közül szemezgethetnek az érdeklődők.