Ma délelőtt a Parlament előtt gyűltek össze a 2008-as Dakar magyar résztvevői, hogy együtt búcsúzzanak az indulás előtt. Az indulókat dr. Ujhelyi István, sportügyekért felelős államtitkár köszöntötte.

A magyar dakarosok most voltak együtt mindannyian utoljára, a lisszaboni rajtnál már ugyanis külön-külön indulnak, és bár a mindannyiuk sikerében bízunk, lehet, hogy a dakari célig nem jut majd el mindenki.

A magyarok közül idén huszonhárman próbálják teljesíteni a 9273 kilométeres versenytávot. Rajthoz áll Szalay Balázs, Palik László és Kis Sándor is. Az autósok közé visszatért – a tavaly pihenésként szervizkamiont vezető – Liszi László is.

Szalay évtizedes tapasztalattal indul

Szalay évtizedes tapasztalattal indul

Szalay évtizedes tapasztalattal indul


A motorosokat is többen képviselik: Varga Ákos 2007-ben nem indult ugyan, de előtte kétszer is teljesítette a Dakart, most újra megpróbálkozik. Szilvási Péter, az első magyar motoros, aki rajthoz állt a legnehezebbnek tartott terepversenyen, legutóbb 2006-ban indult, de feladni kényszerült sérülés miatt. Kamionnal négy magyar alakulat vesz részt a 2008-as Dakar-ralin.

A járműveket, technikai felszerelést a Parlament előtti búcsú után Biatorbágyba vitték, ahonnan trélereken folytatták az utat, a csapattagok pedig a következő napokban indulnak, hogy időben megérkezzenek a január 2-án kezdődő adminisztratív és technikai ellenőrzésre a portugál fővárosba.

Az útvonal:

Az útvonal