Magyarországon egyetlen helyen sincs még 300 forint a 95-ös benzin ára, legalábbis a Holtankoljak.hu adatai szerint. A legdrágább hely Balassagyarmaton egy Mol-kút, ami 10 fillérre jár a 300 forintos ártól. Ehhez képest a budakalászi Metrónál 270,1 forintért adják a 95-ös egy-egy literjét.

Egy ideje már – csupán a fogyasztás miatt – nem éri meg dízelautót venni, azok magasabb ára nem térül meg, miután a benzin és a gázolaj ára közötti árolló folyamatosan zárul. Mára több töltőállomáson 1-3 forinttal magasabb a gázolaj ára, mint a benziné. Ahogy a múlt héten, úgy ma is hat forinttal drágult a dízel üzemanyag, az így előállt 12 forintos áremelkedéssel szemben a benzin csak nyolcforintos növekedéssel “büszkélkedhet”.

Szintén Budakalászon van a legolcsóbb gázolaj, amiből egy litert 264 forintért adnak az említett áruháznál. Legdrágábban az M5-ös autópályán az OMV- és Shell-kutaknál tankolhatunk dízelt 293,90-ért.

Most a legolcsóbb benzin is többe kerül, mint pont egy éve a legdrágább. A legolcsóbb gázolaj ára is csak négy forinttal marad el a tavaly november eleji legdrágábbtól.

Forrás: Holtankoljak.hu