Már idén is rengeteg kisebb-nagyobb baleset történt az M0-s autóúton. Hétfőn egy teherautó borult fel az autóúton, szombaton három teherautó ütközött, pénteken négyen haltak meg, amikor egy kamion, egy tartálykocsi és két személyautó ütközött össze.

Amíg nem duplázzák meg az M1-es és M5-ös közötti szakaszt, az M0-s autóúton nem javul a helyzet ? mondta Winkler-Virág András, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivője az RTL Klub Híradójának reggeli kiadásában. A szóvivő elmondta, nincs más megoldás, csak az autóút kiszélesítése.

Erre van is terv, hiszen nemrég a kormány bejelentette, hogy 2010-re autópályává fejlesztenék az utat.
 
A túl szűk sávok és a sok autó miatt történik egyre több baleset az M0-s autóúton – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője az InfoRádiónak

Pausz Ferenc hozzátette: gondot okoz az is, hogy nincsenek leállósávok, nincs terelőút, és a sofőrök korlátozás ellenére is sokszor túllépik a megengedett sebességet. Bár sok helyen kint van a tehergépkocsival előzni tilos tábla, a sofőrök ezt nem veszik figyelembe. A rendőrség szigorúbb fellépést ígér a helyzet rendezésére.
 
Az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője elmondta: tervezik, hogy az M0-s autóút mentén is fix kamerás sebességellenőrző berendezéseket telepítenek, ez azonban időbe telik, és sok pénzbe kerül.

Jelenleg eseti alkalommal mérik a sebességet az M0-son, illetve Diósdnál egy kijelző megmutatja a vezetőknek autójuk sebességet, ezzel pszichésen lassításra bíztatva őket.

Forrás: Info Rádió, RTL Klub