Halált megvető bátorsággal kapott lencsevégre egy akkor még titkos autót egy olvasónk. A hivatalos bemutató óta tudjuk, hogy egy BMW van a képen. Mégpedig az új 1-es Coupé.
 
Az autót Németországban, Landau an der Isar településen, egy ház elé beparkolva sikerült lencsevégre kapni. Miután a helyszínen nem fogadták kitörő örömmel, hogy olvasónk fényképez, így elég sietősen távozott a helyszínről.

Alig rejtve

Alig rejtve


Hazánkban, ahogy Európa más országaiban még az idén megkezdik a bajorok új modelljének értékesítését.

Az BMW 1-es Coupéról:

A 2+2 üléses lépcsős hátú 1-es BMW 12 centivel hosszabb, mint a ferde hátú változatok, de tengelytávjuk megegyezik, a növekedés a hátsó túlnyúlásban, így a csomagtartóban lelhető fel. A csomagoknak nagyobb, 370 literes hely jut. Akinek több kell, annak a szériában járó 60:40 arányban osztottan dönthető hátsó üléstámla lehajtása segít.

Háromféle motorral készül az új 1-es, melyek közül azonban csak az egyik benzines. Panaszra azonban nincs ok, hiszen a leggyengébb, 2,0 literes dízelmotor is 177 lóerőt teljesít. Ezen kívül a BMW csúcstechnikáját jelentő 3000-es duplaturbós hathengeres (306 Le), illetve a világ legerősebb négyhengeres dízele (204 Le) is a kínálat tagja. A gyengébb dízel 4,8 literes átlagfogyasztással működhet, de az erősebb is beéri 5,2 literrel.

Bekerül az egyes Coupéba a BMW EfficientDynamics elnevezésű komplex fogyasztás- és károsanyagkibocsátás-csökkentő rendszere. Ebben fékenergia-visszatáplálás, a piros lámpánál a motort leállító start-stop funkció szerepel, de a kisebb benzinszámlát segíti a váltásra figyelmeztető jelzőfény is.