Egy hónappal a tervezett időpont előtt a Kia Motors Szlovákiában (Zsolnán) megkezdte a Cee’d új változatának gyártását. A kombiból már ezen a héten több mint 1000 darabot gyártanak majd. A legelső példányt egy olasz vásárlónak szállítják, emellett Németországban, Spanyolországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban kerül leghamarabb a kereskedőkhöz az új modell.

4,5 méter hosszú a Cee’d Sporty Wagon, így 235 mm-rel hosszabb az ötajtós változatnál, csomagtere 534 liter, ami csaknem 200 literrel haladja meg az ötajtós testvérmodellét.  


Hamarosan tovább bővül a sikermodell kínálata, várhatóan decemberben indul a háromajtós változat gyártása. A vásárlók 2008 első negyedévében juthatnak hozzá az első példányokhoz.

2007 első felében a zsolnai gyárban több mint 63 000 darab ötajtós Cee’d készült. A napi termelékenységi rekordot áprilisban állították fel, amikor egyetlen nap alatt 830 gépkocsit szereltek össze, míg a havi rekord májushoz köthető, amikor a termelési mennyiség elérte a 14 000 darabot.