Kóka nem sajnálja rá a pénzt

A jövő hónapra elkészülő híd 1760 méter hosszú és 85 méter magas. Kóka János gazdasági miniszter a hatalmas, 43 milliárd forintra rúgó költségek ellenére nem szomorkodik. Mint mondta, ha ez a szakasz elkészül, akkor végre lesz egészen Debrecentől az Adriáig autópálya, ami mellé több tízezer munkahely települhet, illetve fellendülhet az idegenforgalom is, de egy tengerparti nyaralásnak sem kell majd ezentúl feltétlenül együtt járnia a Balaton-parti dugóban araszolással.

Nem a legszebb, de a miénk

Nem a legszebb, de a miénk


Kóka nem sajnálja rá a pénzt

A turizmusnak máris lökést adott a Magyarországon egyedülálló völgyhíd: rengetegen látogatják az építkezést, ahol egy külön látogatócentrumot is be kellett rendezni az érdeklődők tájékoztatására. Az autópályával pedig a sármelléki repülőtér is jobban bekapcsolódik az ország vérkeringésébe – igyekezett az autópálya érdemeit ecsetelni a miniszter.

43 év, 43 milliárd

A főnök biztonságban van

A főnök biztonságban van


Negyvenhárom éve építik az M7-es autópályát, és most úgy fest, végre elérheti a sztráda az országhatárt. Még júliusban átadják a forgalomnak a Sormás és Becsehely közötti, jövőre pedig a Balatonkeresztúr-Nagykanizsa közötti szakaszt is, illetve a Murán átvezető hidat, így 2008-ra autópálya vezet Magyarország legközelebbi tengeri kijárata felé.