Túl vagyunk az olimpiamegnyitóra is rálicitáló Fiat 500 bemutatóján, ám úgy hírlik, hogy nem ez lesz az egyetlen változata a miniautónak.

Már tesztköreit futja az Abarth kivitel, amelybe egy új fejlesztésű 1,4-es blokk kerül. A turbófeltöltéses erőforrás teljesítménye 140 lóerő körül lesz. Ezzel a kocsi 9 másodperc alatt érheti el a 100 km/órát, a végsebessége pedig 210 körül lesz. Nemcsak új motor, de sportosabb futómű és külső tartozik majd az Abarth 500-ashoz, amely jövő tavasszal kerül a piacra.

A pici súllyal párosítva 150 lóerő is ütős

A pici súllyal párosítva 150 lóerő is ütős


Ennél nagyobb átalakításra lesz majd szükség, ha megvalósul a nyitható tetős 500-as, amelyet jövő őszre ígérnek. A kocsi kis mérete ellenére megőrzi hátsó üléseit, ezek mögött kap helyet az összehajtott vászontető.

További újdonságként készülhet el a “Giardiniera” névre keresztelt kombi. Ez a modell egyértelmű konkurense lehetne a MINI hamarosan bemutatkozó Clubman változatának, azzal a különbséggel, hogy míg a brit autó öt, ez továbbra is három ajtót kapna. Egyelőre nincs döntés róla, de ha elkészül, akkor a Panda 4×4 padlólemezére épülne, így alkalmassá téve arra, hogy szabadidőautó-kivitel is készülhessen.

Tesztelik az Aberth 500-at: