Június elején megkezdték kiszállítani az első példányokat az Audi R8-ból. A 420 lóerős középmotoros kétülésesből eddig 1500-at szállítottak ki a kereskedésekbe illetve a vevőkhöz. Ezalatt Neckarsulmban teljes sebességgel folyik az R8 gyártása: az elkészíthető maximum, vagyis 20 jármű épül naponta.

Tavaly szeptember óta rendelhető az R8, jó pár ezren kértek is belőle, úgy hogy ki sem próbálták. Németországban például már csak jövő évi szállítással fogadnak el megrendeléseket, a 2007-es gyártókapacitás már elkelt.

4.2-es V8-as motorral

4.2-es V8-as motorral


Magyarországnak az idei évre 7 darabos kvótát irányzott elő a gyár. Egyelőre még nem vitték el az összest, így aki siet, még vehet a 31 milliós sportkocsiból.

Az autót gyártó quattro GmbH számos extrát kínál, amelyek még előkelőbb megjelenést és hangulatot adnak az R8-nak. Különleges bőrkárpitcsomagok, amelyek a legjobb minőségű nappabőrből készülnek. Kérhetünk az R8-hoz szabott ötrészes bőröndszettet is. A minőségi bőrből készülő táskák színe megegyezik a megrendelt R8-as belső terének színével.