Az Alfa Romeo 2008-ban és 2009-ben szeretné bemutatni két új, a mostani 147-es leváltására tervezett modelljét. A két új autóval eltérő közönséget céloznának. Az első egy belépőszintű kisautó, míg a második egy alsó-középaktegóriás modell lenne.

Junior – háromajtós belépőszint fiataloknak

A 18 és 30 közötti korosztályt megcélzó Alfa Romeo Junior – korábban Racer néven is futott – egy

A Junior látványterve

A Junior látványterve

A Junior látványterve


sportos,háromajtós járgány lenne, amelyet a Fiat Grande Puntójának alapjaira építenek, nagyon harapós külsővel. A Juniort széles motorválasztékkal szeretnék kínálni, a 95 lóerős alapmodelltől a 230-as, 1,8-as turbós GTA-ig. Egy-két kivételtől eltekintve a Junior-variánsok 6 sebességes kézi váltót kapnak majd.

Az olasz gyártó reményei szerint a Junior az NCAP-nál öt csillagot szerez, a legmagasabb biztonsági követelményeknek is meg akarnak felelni. Az autó tervezett alapára 4 millió forint körül lesz, forgalomba kerülése 2008 második negyedévében várható.

Alfa Romeo 149 – kis családi 7 milliótól

A másik bevezetni kívánt új Alfa a 149-es, ami egy ötajtós családi autó lesz – bár számozásában a 147-esre utal, méretében inkább a 156-oshoz áll majd közel. A 4,3 méter hosszú autót a Fiat Bravo továbbfejlesztett padlólemezére építik majd, motorválasztéka pedig a 120 lóerős alapmodelltől a V6-os, 265 lóerős GTA motorig terjed majd.

A 149-est magasabbra pozícionálják, mint a 147-est, a körülbelül 7 milliós árért cserébe azonban nagyobb belső teret, és magasabb felszereltséget is kínálnak majd. Alapfelszerelés lesz a Bluetooth és a navigációs rendszer is.

Agresszív külső

Agresszív külső

Agresszív külső


Rebesgetik, azt is hogy a 149-esből kialakítanak egy sportkupét is, talán Giulietta néven, amely az Alfa GT-t válthatja majd a cég palettáján.

A már most sem gyártott 166-os helyett 2009-től az Alfa 169-est kívánják bevezetni a felső kategóriában, az év második felében pedig bemutatják majd a Brera és a Spider frissített verzióit is.