Speciálisan női vezetőknek kínál felelősség biztosítást a Sheilas’ Wheels. A biztosítótársaság egy különleges felmérést végzett a női vezetők körében, amelynek egy baleset adott sajnálatos apropót.

A 42 éves Julie Huntert 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, illetve hét évre eltiltották a vezetéstől. Hunter korábban egy Alfa Spider volánja mögött elütött egy kerékpárost, aki szinte azonnal meghalt.

A nyomozás során kiderült, hogy a hölgy a megengedett 30 mérföld helyett 50-el hajtott és elvesztette az uralmát ajármű felett, ami a cipője miatt következett be. A volt modell 6,5 centis magas sarkú cipőben vezette a kabriót.
 

Benedvesítem, úgy jó lesz

Benedvesítem, úgy jó lesz

Benedvesítem, úgy jó lesz


Ennek nyomán a Walesben elkészült kutatás szerint az Egyesült-Királyságban 11,5 millió női vezető vezet nem megfelelő cipőben, veszélyeztetve saját és mások épségét. A hölgyek 70 százaléka alkalmatlan cipőben ül a volán mögé, a megkérdezettek 66 százaléka szeret magas sarkúban vezetni. 

A wales-i hölgyek 10 százaléka elismerte, hogy volt már balesete, vagy került rendkívül közel hozzá azért, mert lecsúszott a cipője, vagy beakadt a sarka, illetve beszorult a pedál alá.

Minden harmadik hölgy (32%) papucsban vezet, 14 százalékuk pedig inkább mezítláb nyomja a pedálokat.  46 százalék úgy nyilatkozott annak megfelelően választja ki a cipőjét, mikor felöltözik, hogy mi megy legjobban a ruhához, az nem jön számításba, hogy jó-e benne vezetni. Mindössze a wales-i hölgyek 11 százaléka tart az autójában váltócipőt vezetéshez.