A Porsche idén is az élen

A Porsche idén is az élen

A J.D.Power idén is elvégezte szokásos felmérését, amelynek keretében az Amerikában értékesített, 90 napnál nem idősebb autók tulajdonosai között kérdezősködtek. Ebben az évben ismét a Porsche végzett az élen, de a Ford 14 kategóriában végzett valamelyik dobogós helyen.

A tanulmány arra is fényt derített, hogy az autógyártók 7-8 évente tudják nagyjából felére csökkenteni az újautókkal előforduló problémás esetek számát. A szakértők arra a tényre is felhívják a figyelmet, hogy egy-egy új autó piacra dobása átlagosan 10 százalékkal ronthatja meghibásodási statisztikákat.

A legnagyobb javulást a Mercedes mutatta, amely így 20 pozíciót ugrott előre a listán. Ezt az eredményt elsősorban az S-osztálynak köszönheti a márka.

A Porsche már két éve változatlanul az élen trónol, a német sportkocsimárkát a japánok követik a Lexusszal, Hondával. Szintén az élbolyban szerepel a Mercedes-Benz és az Audi is, míg a sor legvégén a Land Rover található.

Nemcsak a márkákat, hanem a gyárakat is rangsorolták, így a Ford amerikai üzeme mellett a ToyotaKyushuban található Lexusokat gyártó egysége teljesít remekül. Európában pedig a BMW regensburgi gyára szerepelt a legjobban.

A 100 autóra jutó hibák számai alapján készült lista:

Minőségben a Porsche a legjobb 3