Eltűnik a 98-as benzin 1
Eltűnik a 98-as benzin 85

Egy ideje jelentősen visszaesett hazánkban a 98-as oktánszámú benzin eladása, még a legvastagabb pénztárcájú vendégkörrel megáldott budai töltőállomásokon sem adtak el belőle napi négy-ötszáz liternél többet. Ennek lehet oka az érdektelenség, hiszen a 95-össel is ugyanoda jut el az ember, illetve a legnagyobb olajtársaságok kínálatában megjelenő prémiumbenzinek is. 

 

A forgalmazók egy ideig próbálták megfordítani a csökkenő eladásokat, aztán nemcsak hogy bedobták a törölközőt, de még rá is erősítettek a folyamatra: az elmúlt hetekben elég látványosan emelték a 98-as árát, valószínűleg azért, hogy a termék maradék fogyasztói közül is lemorzsolódjon pár, még mielőtt azt végleg kivonják a forgalomból – derül ki a Holtankoljak.hu írásából.

 

A lapnál úgy tudják, hogy a 98-ast utoljára április harmincadikán lehet majd megvásárolni, de az persze elképzelhető, hogy a kutak a kifutó készletet ezután is megpróbálják majd eladni. Nem ez az első üzemanyag, amely eltűnik a hazai kínálatból, előbb a keverék, majd két éve a 91-es forgalmazása szűnt meg a kutaknál.