A helyi Kia kereskedésben minden vásárló kiválaszthatja milyen motort, váltót, illetve extra felszerelést szeretne a leendő járműbe. Ott aztán összeállítják a csomagokat, amelyet egy szép napon kiszállítanak a vásárló garázsába.

Az alkatrészek nagy része a Kia Ceed-ből származik, így a két modell motorválasztéka is nagyjából megegyezik. Váltók közül négyfokozatú automatikus, vagy hatfokozatú manuális is kerülhet a barkácsautóba. Az egyelőre még nem kapható Legoautó nagy előnye az is, hogy a család bővülésével párhuzamosan a járgány is átalakítható, csak a csapotthátú kasztni helyett kell rendelni egy kombit, fúrni faragni néhány órát és máris megvan a nagyobb rakodótér.

A nem mindennapi ötletet az a felmérés adta, miszerint a brit felnőttek fele imád barkácsolni, és valljuk be, egy valódi autót összeépíteni a garázsban, jóval nagyobb élmény, mint egy madáretető összetákolása.

Gondoltak az ötletgazdák a garancia kényes kérdésére is, ezt egy kérdőív kitöltésétől teszik függővé. Ha látják a műszaki érzék csíráját a vásárlóban, akkor akár hét év garanciát is adnak a házi összeszerelésű járgányra, ha viszont valaki már a csavarhúzó nyelét sem tudja megkülönböztetni a fejétől, akkor ne számítson néhány hétnél hosszabb jótállásra.