Gyászkeretes Subaru 1

Gyászkeretes Subaru

A Subaru a különleges kivitelű Impreza WRX STI-vel állít emléket Richard Burnsnek, aki tavaly hunyt el rákban. Az RB320 névre keresztelt járgány egyedi felszereltségének része a világbajnoki versenyautókat felkészítő Prodrive teljesítménycsomagja is, amellyel az eredeti 280 helyett 320 lóerőt tud a 2,5 literes boxermotor, a forgatónyomaték csúcsa 450 Nm-nél van.

Nem meglepő módon a kocsi menetdinamikája is javult. Nulláról százra gyorsítva elég 4,8 másodperc. 160-ig mérve a sprintidőt, az óra 12,2 másodpercet mutat.

Az új modellt csak obszidián fekete színben készítik, és ugyanilyen színűek a Subaru 18 colos felnijei is. A lökhárító alá kis spoiler került, a hűtőmaszkot pedig ezüstös ráccsal tették izgalmasabbá. Szintén a Prodrive-tól érkezik az új futómű is, melynek elemeit eredetileg a Bilstein gyártotta. Nemcsak a lengéscsillapítókat és a rugókat ítélték cserére, de a stabilizátorrudakat is. Az átalakítás nyomán elöl 30, hátul 10 mm-rel alacsonyabbra került a karosszéria.

Akik megvásárolják a sorszámozott gépkocsikat, azok nemcsak egy járművet kapnak, hanem egy meghívást Warwickshire-be is. Ott található a Prodrive tesztpályája, ahol lehetőségük lesz kipróbálni speciális STi-modelleket, és találkozhatnak ralihírességekkel.

A Richard Burns-sorozat első modellje az Autosport magazinhoz kerül, ahol egy rendezvény keretében kisorsolják azt. A bevételt a Richard Burns alapítvány kapja, amely súlyos betegeket támogat.