Újabb dízelrekord?
Újabb dízelrekord?

Újabb dízelrekord?

Újabb dízelrekord?
Rendesen megnyúlt a Chevrolet Silverado
Mogyorólajjal végnak neki a csúcsdöntésnek
Dupla turbó lélegezteti a motort
Újabb dízelrekord? 19
Újabb dízelrekord? 20
Újabb dízelrekord? 21
Újabb dízelrekord? 22
Újabb dízelrekord? 23
Újabb dízelrekord? 24
Újabb dízelrekord? 25
Újabb dízelrekord? 26
Fotó megosztása:
Ezúttal az amerikaiak próbálják meg túlszárnyalni a JCB legutóbbi csúcsát. A tengerentúl azonban teljesen más koncepcióval láttak neki a feladatnak mint az angolok, ők nem hipermodern technológiában, szénszálas karosszériában gondolkodtak, hanem úgy döntöttek, inkább izomból nyomják le a korábbi csúcstartót.

a videó a hirdetés után indul

Az alapot egy 1987-es Chevrolet Silverado szolgáltatta, aminek a karosszériáját jócskán megnyújtották, így nemcsak a 3000 lóerős hathengeres duplaturbós motornak van benne elegendő hely, de a rekordtempó közelében is kezelhetőbb egy hosszabb tengelytávú autó.

Üzemanyagként mogyoróolajat töltenek a tankba, így nagy valószínűséggel a leggyorsabb, növényi olajjal száguldó dízel címet mindenféleképpen megszerzi a Greasle névre keresztelt vas. Hogy túlszárnyalja a britek eredményét, a tervezett 200 mérföldes tempónál is gyorsabban kell majd haladnia.

Az autó repülőkerekeken gurul, míg előre csupán Cessna abroncsok jutottak, addig hátul egy Boeing 747-es kerekei feszítenek. A 4,5 tonnás kocsi fékezéséről 23 centi átmérőjű féktárcsák, és fékezőernyő kettőse gondoskodik.