Idén minimálisan 350 és 500 ezer közé teszik azok számát, akik biztosítót váltanak. Sokan közülük már nem is mennek el személyesen valamelyik irodába, hanem az internetet használják.

A tavalyihoz képest 40 százalékkal több kötés született az első napon például a biztositas.hu internetes portálon. Több mint ezren döntöttek új szerződés mellett, ami meghaladja az előzetes várakozásokat is. Az első 1000 kötést elemezve már levonható némi következtetés arról, ki lehet a pénztárcánkért folytatott verseny befutója.

Eddig a Közlekedési Biztosító Egyesület áll a legjobban a biztosítással foglalkozó portálon, a szerződések közel 16 százaléka lett az övék. Ez az eredmény nem meglepő, hiszen díjait non-profit jelleggel kínálja a KÖBE. Arra viszont kevesen számítottak, hogy az Uniqa a második helyen kezd majd.

A Signal jó szereplése szintén nem meglepő, hiszen új belépőként egyes szegmenseket kifejezetten jól árazott. Bár a MÁV és a POSTA kissé visszaestek, de kedvezőnek mondható díjaikkal továbbra is a szokás szerint drága nagyok előtt vannak. Az Aegon, a Genererali és az Allianz is négy százalék alatti részesedésig jutott.

Mivel évente csak egyszer lehet biztosítot váltani, biztosan komoly csata várható még a piacon az elkövetkező egy hónapban.

Itt az idő kötelezőt váltani 1