Eredetileg október 30-án fejezték volna be az M0-ás autóút Soroksári Duna-hídjának felújítását, de a szakik belehúztak, és gyorsabban végeznek. Az utolsó fázisban újraaszfaltozzák az említett szakaszon az utat.

Október 15. és 18. között cserélik az aszfaltburkolatot, a munkák ideje alatt a 21. és 23. km között 500 méteren keresztül mindkét irányban csak egy-egy sávon lehet majd autózni. De nem csak az említett napokon, hanem már holnaptól lehet számítani a torlódásra, mert a terelés kiépítését a kisebb hétvégi forgalom mellett szombaton kezdik meg, és szerda este bontják majd el.

Leállították az építést

Az M0-áshoz kapcsolódó másik hír, hogy a Közlekedési Főfelügyelet felszólította a beruházó Nemzeti Autópálya Zrt.-t, hogy az M0-ás körgyűrű keleti szektor 3-as számú főút és M3-as autópálya közötti szakaszának építését függessze fel.

Az indoklás szerint jogszabálysértő, hogy az I. fokú környezetvédelmi határozatban az érintett nyomvonalon még 4 csomópont megépítése szerepelt, míg az építési engedélyben már csak három.

A nettó 14,7 milliárd forintos beruházást az Európai Unió Kohéziós Alapja 85 százalékban finanszírozza. A kétszer kétsávos autóutat 2007. november 30-ig kell megépíteni úgy, hogy azt később kétszer három sávos autópályává lehessen bővíteni. Ha elmulasztják a határidőt, nyolcvanmilliárd forintos Európai Uniós támogatás kerül veszélybe, mert nemcsak ezt, de két további szakaszt is a magyar államnak kell finanszíroznia.